Implanturi anatomice 3D din zirconiu

Indicatia implantului se extinde astazi. Avantajele majore ale plasarii implantare imediate sunt reducerea timpului de tratament cu mai putine interventii chirurgicale, ceea ce duce la o imbunatatire a calitatii vietii si la reducerea costurilor globale, iar cea mai importanta este conservarea cavitatilor radiculare datorita incarcarii functionale timpurii. 

Principalele motive pentru aceste deficiente se bazeaza pe faptul ca implanturile dentare disponibile in prezent sunt cilindrice si din titan. De fapt, acestea nu seamana cu radacina naturala nici în forma, nici în culoare. Lipsa potrivirii corecte in majoritatea cazurilor trebuie compensata prin multiple tratamente complexe suplimentare, cum ar fi augmentarea oaselor, regenerarea tesutului ghidat, precum si utilizarea pastei de gingie. Aceste proceduri sunt consumatoare de timp, costisitoare și nu sunt complet previzibile.

Cavitatea naturala de extractie reprezinta anatomia ideala si punctul de plecare pentru un implant de radacina. Situatia anatomica a oaselor este ideala pentru absorbtia sarcinii unui implant analogic de radacina.

In plus, implanturile cilindrice nu se potrivesc deloc, ceea ce duce la o atrofie orizontala si verticala. In multe cazuri, osul atrofiat, in special in prezenta tesutului moale subtire, nu prezinta abordare estetica din cauza gingiei gri sau chiar a umerilor vizibili ai implantului. Aceste complicatii pot aparea in cateva zile dupa implantare sau dupa ani in contextul involutiei in varsta. O corectare a acestor esecuri necesita un numar de proceduri invazive, cum ar fi regenerarea ghidata a tesutului, care are un rezultat discutabil, prin urmare, este recomandabil sa se utilizeze implanturi cu radacini colorate.

Analiza diferitelor forme de implant dentar arata clar ca integrarea osoasa nu depinde in primul rand de forma implantului. In plus fata de tratamentul de suprafata al implantului, este important sa se pregateasca locul implantului intr-o maniera atraumatica pentru a obtine un contact perfect cu osul pentru implantare.

Nu exista absolut nici un motiv logic sa nu folositi radacina intacta deja existenta ca loc de implantare si sa nu adaptati implantul la radacina in loc de abordarea inversa, inclusiv forarea, traumatismele osoase, pierderea de os si augmentarile osoase suplimentare .

Toate incercarile din istoria lunga a stiintei stomatologice de a repara implanturi analogice omologe, heterologe sau alogenice intr-o cavitate de extractie proaspata au esuat datorita formei conice a radacinii, respingerii si lipsei de precizie si, prin urmare, nu au fost validate. Odata cu implementarea tehnologiei CAD / CAM moderne, a devenit usor de realizat o copie exacta a radacinii dentare.

Exista vreo diferenta in integrarea osoasa?

Nu este vorba doar de reconstructia anatomiei dintelui individual, dar este important sa se ia in considerare cantitatea si calitatea osului. Astfel, suprafata implantului poate fi modificata in consecinta. Macro-retentiile (proeminentele) sunt o conditie importanta pentru fixarea sigura a unui implant sub forma radacinii si, prin urmare, conic, in os. Macro-retentiile trebuie sa fie strict limitate la osul spongios, deoarece doar oasele spongioase pot absorbi presiunea fara fractura. Microfracturile nu pot fi evitate, dar fracturile osoase in osul spongios, spre deosebire de fracturile osoase corticale, raman limitate, cu daune reduse si regenerare rapida, datorita excelentului aport de sange prezent intotdeauna in osul spongios.

Un alt motiv pentru potentialul de regenerare ridicat al osului spongios consta in vascularizarea sa extinsa. Retentiile in zona osului cortical subtire conduc irevocabil la fracturi, uneori in locuri izolate, cu recesiune ulterioara a oaselor. Pentru a fi în siguranta si a evita fractura osului cortical subtire cu orice pret, implantul este redus la nivelul fatetei bucale si linguale cu aproximativ 0,1-0,2 mm. Prin urmare, principiul integrarii osoase diferentiate dicteaza designul inovator al implanturilor. In zonele fara macroretentii nu are loc nicio resorbtie sau imprimare indusa de fractura si integrarea osoasa primara are loc fara intarziere. Doar prin luarea in considerare a diferitelor modalitati de vindecare, integrarea osoasa poate fi realizata in implanturi conice sau analogice.

Care sunt avantajele noului implant?

Nu sunt necesare ghidaje de foraj si gauri de foraj. Riscurile asociate sunt evitate. Niciun foraj osos inseamna niciun traumatism operativ, nici o pierdere osoasa, nicio deteriorare a structurilor vecine, incluzand radacinile dentare, nervul mandibular sau sinusul maxilar. Ajustarea exacta a implantului conduce la o suprafata optima de contact a implantului si a osului si astfel, la stabilitate maxima primara cu perioade de vindecare mai scurte, deoarece nu exista lacune intre implant si os. In plus, interventiile chirurgicale, cum ar fi augmentarea oaselor, regenerarea ghidata a oaselor sau tesuturilor nu este necesara.

Utilizarea exclusivă a zirconiului colorat de radacina duce la rezultate estetice, reproductibile si previzibile.

Multumim Profesorului Alfred Kocher și Dr. Wolfgang Pirker pentru sprijinul acordat la realizarea acestei revizuiri (Pirker, W. și Kocher, A. (2009), Implanturi de zirconiu anatomice pentru inlocuirea molara: un raport de caz dintr-un studiu clinic efectuat pe parcursul a doi ani, Chirurgie orala, 2: 144-148).

Articol complet: http://www.dentalnewsweek.com/?p=1173

© 2018 by  WebMarketer

  • Facebook - Grey Circle
logo.png